Den relativt nystartade varumärkesdrivande affärsutvecklingsbyrån Stockholm Operation rekryterar den tungt meriterade Maria Pellborn, tidigare varumärkesansvarig på SEB.

Att ta fram strategier och plattformar för varumärken (NeedScope) och bygga kommunikationskoncept över marknader och segment i internationella miljöer är en naturlig del i allt Maria tar för sig. Hon har bland annat byggt upp och lett implementeringen av bankens employer branding program – hur du engagerar de anställda, motiverar ledarskapet och bygger intern-kultur. Hon har även utvecklat och implementerat strategier såsom sponsring, donationer, frivilligverksamhet, medlemskap, partnerskap, filantropi m.m. för att bygga mer ansvarstagande företag. Och i allt hon tagit för sig har varumärket drivit affären.

”För att bygga upp varumärkesdriven kommunikation gäller det att hitta ett tydligt why – vem är du och varför finns du – och sedan koppla det till att genuint arbeta för att göra skillnad. För det krävs inte sällan att man jobbar över sektorgränser i partnerskap och innovativa lösningar där affär och samhälle gynnas och på så sätt driver varumärket framåt.” konstaterar Maria Pellborn.

Vi ser att korrelationen mellan ett företags genuina sociala engagemang och uppmärksamhet och lojalitet från kunderna och future talents ökar. Det är en del i att vara ett syftesdrivet företag. Det räcker inte längre att bara kommunicera en produkts eller en tjänsts funktionella värde. Eller att satsa på att få hög uppmärksamhet genom att underhålla sina följare i sociala medier. Det är tydligt att företag som uppfattas som autentiska i sitt sociala engagemang inte bara engagerar andra i högre utsträckning utan även ökar sin försäljning. Med Maria Pellborn kan Stockholm Operation nu erbjuda våra tjänster även inom CSR-området.

”Maria Pellborn är en av de skarpare strategerna som skapar värde vad hon än tar sig för. Med henne går Stockholm Operation in i nästa skede av byråbyggandet och framtiden blev just mer spännande. Och hållbar.” tycker Camilla Eriksson, byråchef.

Maria blir vår expert inom hållbarhet och socialt företagande (CSR) samt coach för sociala företag. Vill du att hon ska se till att ditt företag bidrar till ett bättre samhälle? Från och med idag kan du kontakta henne och boka tid för möte.

Camilla Eriksson

Author Camilla Eriksson

More posts by Camilla Eriksson

Leave a Reply